PMP: ‘Oficial, Ministerul Transporturilor recunoaște că nu a construit nici un 1 km de autostradă în 2016 și 2017’

Printr-un comunicat remis presei, Partidul Mișcarea Populară își arată nemulțumirea față de mărirea accizelor la carburanți și acuză Guvernul că nici măcar un kilometru de autostradă n-a fsot realizat în acest an.

„Guvernul Tudose măreşte accizele la motorină şi benzină, dar nu reuşeşte să contruiască 1 km de autostradă având la dispoziţie miliarde de Euro din fonduri europene. Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanţării construcţiei de autostrăzi este praf în ochii românilor,

Orice român care a circulat pe şoselele României în această vacanţă a constatat că situaţia drumurilor s-a deteriorat faţă de anii trecuţi şi că nu există progrese în construcţia de autostrăzi. Problema nu este legată de lipsa de finanţare, atâta vreme cât România nu reuşeşte să cheltuie miliarde de Euro alocate de Uniunea Europeană ţării noastre pentru acest scop.

Sunt convins că milioane de români doresc să știe câți kilometri de autostradă a construit statul anul trecut. Am vrut să cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situaţia cu privire la lucrările de construcții ale autostrăzilor pe teritoriul României, iar răspunsul este unul halucinant: în 2016 nu s-a construit nimic, zero.

Ministrul Transporturilor recunoaşte că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârşitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluţionării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuţie.

Iar problemele sunt extrem de complexe:

– finalizarea procedurilor de evaluare mediu;

– finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare;

– obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor necesare pentru emiterea autorizaţiilor de construire.

Precizez că mai avem doar 3 luni în care se pot realiza lucrări de construcții deoarece oricând, în luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza condițiilor meteo. Oficial sunt slabe șanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploiești-Brasov sau Ploiești-Sibiu”.

Partidul Mișcarea Populară

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.