ACTUALITATE

PMP: Opriți criza, lăsați jocurile, că vor arunca oamenii cu pietre în noi pe străzi

Președintele PMP cere președintelui o nouă nominalizare pentru funcția de premier. El a cerut de asemenea ca noul premier să fie din afara PNL ținând cont de situația creată.

“Este prea mult. Am ratat anul 2019 și, în mod cert, suntem aproape să-l transformăm în unul dezastruos și pe cel în curs.

După criza epidemiologică, vine recesiunea. Economia va fi lovită dur, foarte dur.

Jocul politic trebuia încheiat. Nu există nicio scuză că s-a ajuns aici. Toate vocile raționale din societate au strigat fără să fie auzite. Joaca de-a țara a ajuns prea departe.

După aceste mișcări politice improvizate, Președintele Iohannis are obligația politică de a numi un premier din afara PNL, pentru a așeza la Palatul Victoria un guvern stabil, susținut de majoritatea partidelor parlamentare în mod asumat, nu doar formal, nu doar printr-o așezare forțată de împrejurări.

România are nevoie în aceste zile de oameni de stat în toate pozițiile importante, nu de politicieni care nu se pot ridica deasupra vremurilor dure pe care le trăim.

Starea de urgență nu este un moft politic, ne-o impune realitatea acestor zile. Viitorul cabinet trebuie să servească interesele națiunii ca în vreme de război. Acest virus este mai periculos decât Armata Roșie. De aceea, este esențial să dăm țării un guvern nou foarte bun și credibil”, a menționat președintele PMP.