ACTUALITATE, POLITICĂ

PMP: Toleranţă zero faţă de corupţia din sistemul de sănătate

Partidul Mişcarea Populară (PMP) condamnă ferm actele de corupţie din sistemul de sănătate care înseamnă un atentat la siguranţa naţională. Lipsa de reacţie, de ani de zile, a autorităţilor faţă de desfăşurarea ilicită, pe piaţa echipamentelor medicale, a numeroase firme dubioase, care au manevrat sume imense din bugetul de stat, denotă o mare vulnerabilitate a statului român.

Partidul Mişcarea Populară solicită organelor competente să reacţioneze dur faţă de comportamentul discreţionar al agenţilor economici care derulează comerţ cu produse medicale şi care pun în pericol sănătatea publică. Cazul furnizării către clinici şi spitale de stat şi private, de reactivii neconformi pentru analizele românilor, este parte a unei grupări de crimă organizată care acţiona în mai multe judeţene, de ani buni de zile.

PMP atrage atenţia Guvernului că are obligaţia nu doar să finanţeze masiv sistemul de sănătate, ci trebuie să asigure şi protecţia cheltuirii corecte a acestor bani, printr-o atenţie sporită asupra destinaţiei alocărilor bugetare. Din păcate, sistemul sanitar a rămas unul clientelar, de multe ori dirijat politic, din umbră, ceea ce denotă existenţa, în continuare a unei corupţii endemice, la toate nivelurile.

Partidul nostru cere toleranţă zero pentru corupţia din sistemul de sănătate, care aduce atingere securităţii populaţiei. Este nevoie de o mobilizare exemplară a instituţiilor abilitate care să reacţioneze dur în asemenea cazuri. Un atentat la sănătatea publică este o declaraţie de război întregii Românii.