POLITICĂ

PNL a stabilit data până la care se vor depune candidaturi pentru europarlamentare

Biroul Politic Naţional al PNL a modificat, sâmbătă, criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare, stabilind şi prelungirea depunerii candidaturilor până la 1 octombrie.

Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie.

Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid.

,,Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat”, a stabilit BPN al PNL.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus. Evaluarea candidaturilor se va face de către BEx, în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu.

,,Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx”, au stabilit liberalii.

Criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare vor fi supuse votului în Consiliul Naţional al PNL care se va desfăşura la Parlament. Pe ordinea de zi mai figurează prezentarea raportului de activitate al Biroului Executiv al PNL şi documentul ,,Principiile bunei guvernări”.