economie măsuri Florin Cîţu execuţie bugetară
POLITICĂ, ECONOMIC

PNL: Autostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată în timpul guvernării PNL

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu, a susținut că autostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată în timpul guvernării PNL, care va urma după alegerile parlamentare.

Florin Cîțu: „Suntem într-o perioadă de criza economică globală. Încercăm să susținem toata economia cu aceste masuri din planul de relansare economică. Avem, pe de o parte, măsuri care susțin economia în perioada imediat următoare. Toate aceste măsuri, și somajul tehnic, și subvenționarea a 41,5% din salariile angajaților care revin la muncă după șomajul tehnic, sunt pentru anul acesta. Singurele măsuri care se transferă în bugetele anilor viitori sunt cele legate de investiții – infrastructura mare. Acest program garantează că vom trece Carpații cu autostrada Pitești-Sibiu. Autostrada Pitesti-Sibiu va fi finalizată în timpul guvernării PNL.
Sunt acte normative pe care le-am aprobat acum care se întind pe urmatorii ani. Acel plan de relansare economică este pe 5 ani și sunt măsuri care merg chiar și pe 10 ani, noi rămânând la guvernare și in perioada următoare, altfel nu faceam acest program pe 5-10 ani. ”