DIN TRANSILVANIA

PNL Bistrița: Administrația municipiului Bistrița, în frunte cu Ovidiu Crețu, cheltuie bani publici pe investiții inutile pentru oraș

Organizația Municipală a PNL Bistrița a organizat vineri o conferință de presă la care au fost prezenți consilierii municipali Sorin Hangan si Diana Morar, secretarul general Daniel Brici și secretarul general adjunct Cristian Munthiu. Temele abordate de cei care au participat la conferință au fost legate de proasta administrare a banului public, de bugetul municipiului ce urmează să fie aprobat în perioada următoare precum și de politica dusă la nivel național de către cei din coaliția PSD-ALDE-UDMR care guvernează acum România.

Sorin Hangan, Președintele PNL Bistrița:L-am văzut şi pe Ovidiu Creţu că a făcut grevă la Guvern şi am zis că nimeni nu mai înţelege nimic. Adică primarul PSD, care rămâne cu aproape 10 mil de euro în cont, merge la guvernul PSD-ist să-i dea bani. După aproape 2 ani, Ovidiu.Creţu a realizat că Bistriţa pierde aproximativ 3 milioane de euro anual. Am avut o iarnă adevărată cu multă zăpadă. Chiar şi la ora asta sunt pârtii de schi în ţară, unde stratul de zăpadă depăşeşte 2 metri-Rânca. Cred că primarul Creţu trebuie să-şi prezinte demisia din funcţia de primar. Ar fi un gest de onoare pentru acest eşec .Hai să ne uităm la Cluj. Se simte o energie între clujeni şi primarul lor., lui Crețu i-a trebuit 10 ani să se apuce de grădiniţa de pe Bălcescu şi astăzi Niculae o prezintă ca pe o mare victorie.

Păi în ritmul acesta ne trebuie 100 de ani să rezolvăm lucrurile. La fel şi cu strada Colibiţei. Proiectul a fost iniţiat în urmă cu 10 ani. A trcut şi iarna asta. Nu reuşim să reparăm o stradă într-un an. Suntem pe ultimul loc. De zece ani avem mai mulţi bani decât am consumat, deci nu putem invoca lipsa lor pentru a realiza câteva proiecte. Nu avem o piaţă normală, nu avem amenajate malurile râului, cablurile atârnă prin  tot oraşul, parcul industrial e gol, bulevardele Decebal, A. Mureşanu, Năsăudului, Gr. Bălan au rămas nemodernizate. Nu am construit o bibilotecă, o grădiniţă.  Aceste proiecte vreau să le aprobăm luna viitoare şi să îl rugăm pe Ovidiu Crețu să le sprijine.”

Diana Morar, consilier municipal: Tovarăși” din PSD, opriți dezmățul din bani publici că vin zile negre pentru bugetul pe 2019! Primăria Bistrița se vede obligată să suporte 500.000 de euro în plus, la proiectul Linia Verde! Administrația PSD trebuie să înceteze cu dezmățul din bani publici! Cetățenii care plătesc impozite trebuie respectați și de aceea solicit primarului și aparatului PSD care conduce municipiul să dea dovadă de respect pentru plătitorii de taxe și impozite. Printr-un simplu ordin de ministru, semnat de Orlando Teodorovici cheltuiala cu TVA-ul nu mai este eligibilă pentru toate proiectele de pe Axa prioritară 4.1, unde și municipiul a depus un proiect, intitulat, pe scurt: Linia Verde. Printr-un artificiu a ministrului PSD Orlando Todorovici, bugetul local este obligat să suporte peste 500.000 de euro, mai exact 2.661.677 lei colectați din taxe și impozite locale, sumă care a devenit neeligibilă. Consilierii locali ai PNL susțin proiectele europene prin care municipiul se dezvoltă, dar nu putem neglija aceste aspecte care obligă la o gestionare atentă a banilor publici.

Aș dori să abordez un subiect care privește administrația locală și eficiența actului administrativ sau mai bine zis, ineficiența! Mă refer aici la “șefimea” din Primăria Bistrița, la numărul prea mare de directori și șefi de servicii pe care-i plătim din bani publici, din bani de taxe și impozite!  Situația șefilor de serviciu care se calcă pe bătături e alarmantă la Direcția de Servicii Publice, unde avem doi directori și  nouă șefi de serviciu pe diferite servicii care pot fi comasate de urgență: pe marketing, pe mobilier stradal, pe deratizare , pe administrare circulaţie. Iar cei 200 de muncitori au salarii minime și merg acasă cu 2.000 – 2.500 de lei net, în funcție de calificare.

Cristian Munthiu, Secretar General Adjunct: “Bistrita este plin de greșeli de proiectare și problema se pune dacă mergem în continuare cu ele așa sau încercăm să le corectăm? Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor din containerele semiîngropate au umplut orașul de mizerie, mirosuri neplăcute și șobolani. Noi, PNL Bistrița noi vom propune  realizarea în 2019 a cel puțin 5 platforme de colectare selectivă după modelul celor din Cluj-Napoca.”
Dan Brici, Secretar general : “În localitatea componentă Unirea, Ovidiu Crețu dorește să amenajeze în continuare un teren de sport, pe un spațiu verde destinat  ca loc de joacă pentru copii, deși noi cetățenii din zona asta am strâns peste 100 de semnături cu care ne împotrivim pentru realizarea acestui obiectiv.”