POLITICĂ

PNL: Cenzura comunistoidă a PSD a ajuns atât de jos încât trece la execuţia reporterilor TVR pentru “tupeul” de a adresa întrebări

Situaţia reporterilor de la Televiziunea Română a devenit un caz în sine de cenzură politică, sistematică, în care sunt luaţi în vizor până şi reporterii care nu înţeleg să se conformeze voinţei Partidului Social Democrat.

Partidul Naţional Liberal constată că a devenit o obsesie a conducerii TVR sancţionarea jurnaliştilor acestei televiziuni atunci când aceştia îşi fac treaba în mod onest şi încearcă să prezinte opiniei publice adevărul.

Pentru PSD a devenit o crimă fapta de a pune întrebări corecte, dar incomode, liderilor acestui partid, doar pentru că aceste întrebări relevă impostura pe care încearcă cu disperare să o ascundă opiniei publice.

A fi în situaţia de a repeta obsesiv şi arogant celebra sintagmă “altă întrebare!” a devenit pentru Liviu Dragnea o jignire prea mare, motiv pentru care trebuie executaţi toţi cei care îşi permit să aibă prea multe curiozităţi.

Televiziunea Română nu se află la primul caz în care reporterii sunt luaţi la ochi şi supuşi presiunilor din partea unei conduceri obediente PSD. A fost cazul reporterului TVR acreditat la Primăria Capitalei, care nu i-a adresat întrebări pe placul primarului general, Gabriela Firea, cazul reporterului acreditat la Guvern care nu i-a adresat o întrebare care să-i fie facilă premierului Viorica Dăncilă, cazul reporterului al cărui material jurnalistic l-a nemulţumit pe ministrul Finanţelor, chiar dacă prezenta poziţia ambelor tabere aflate în dispută, precum şi acest din urmă caz al reporterului care a adresat întrebări liderilor PSD, alături de alţi jurnalişti ai televiziunilor private, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al PSD.

Solicităm conducerii TVR să revină, de îndată, asupra deciziilor care îi privesc pe jurnaliştii care şi-au “permis” să deranjeze Partidul Social Democrat cu întrebări, întrucât este un act flagrant de cenzură şi o încălcare a legii de funcţionare a acestei instituţii publice, plătită din bani publici.

Decizia corectă pe care o solicităm conducerii TVR este aceea de a disponibiliza persoanele responsabile de presiuni asupra jurnaliştilor televiziunii publice, decidenţi editoriali care se află în poziţii de interimat şi care înjosesc în acest mod faţa Partidului Social Democrat.

Departamentul de Comunicare al PNL