POLITICĂ

PNL cere suspendarea dezbaterilor la legile justiției și îl va sprijini pe Gabriel Vlase la conducerea SIE

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut câteva declarații de presă la finalul reuniunii Biroului Executiv. Legat de ce se întâmplă în comisia juridică privind modificările la legile justiției, Orban a declarat că PNL cere suspendarea dezbaterilor codurilor penale până ce Comisia de la Veneția se va pronunța față de modificările propuse.

PNL va susține propunerea președintelui privind nominalizarea deputatului Gabriel Vlase la SIE. ,,Am luat decizia de a sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de şef la Serviciul de Informaţii Externe”, a spus Orban.

Președintele liberalilor a mai făcut câteva precizări legate de legea pensiilor, în contextul căderii puterii de cumpărare, prin creșterea inflației.

Legat de exploatarea gazelor de la Marea Neagră, Orban s-a declarat nemulțumit de declarațiile oficialilor maghiari privitoare față de un fel de drept pe care Ungaria le-ar avea față de zăcămintele de la Marea Neagră. PNL cere Guvernului să prezinte strategia privind exploatarea acestor zăcăminte și posibilitatea de valorificare a acestor resurse de gaz.

Vezi declarațiile liderului PNL.

Ludovic Orban, președintele PNL, declarații de presă la finalul reuniunii Biroului Executiv

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 2 iulie 2018