ACTUALITATE

PNL declară război împotriva ordonanţei 114

Partidul Naţional Liberal declară război total împotriva OUG 114 şi a efectelor sale catastrofale, care vor înrăutăţi viaţa fiecărui român. Primvicepreşedintele partidului, Raluca Turcan, a transmis o serie de argumente pentru respingerea ordonanţei 114, care va fi discutată în Parlament.

Fiecare cetățean român va fi obligat să plătească taxe și impozite MAI MARI, la nivelul PLAFONULUI MAXIM, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza stabilirii taxelor și impozitelor să fie hotărâri ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor județene.

Fiecare cetățean român sau companie vor plăti mai scump energia electrică, gazul și energia termică.

Fiecare cetăţean român va plăti un abonament mai scump la internet, TV şi telefonie.

Fiecare cetățean român va plăti rate mai mari pentru împrumuturile bancare şi vor fi înăsprite condiţiile de creditare, deoarece fiecare cost suplimentar pe care statul îl aplică băncilor va fi transferat clienţilor.

Se vor înăspri condițiile de creditare nu numai pentru persoane fizice, ci şi pentru companii, deoarece fiecare risc suplimentar apărut pentru o bancă generează condiţii mai severe de acordare a creditelor.

Visul PSD şi ALDE de a distruge Pilonul 2 de pensii va fi dus până la capăt prin OUG114. O vor face prin condiţiile absurde puse administratorilor privaţi, dar mai ales prin introducerea posibilităţii de retragere a fondurilor după primii 5 ani de cotizare. Practic, se va anula ideea de acumulare într-un fond privat a unor sume de bani ce vor fi folosite la vârsta de pensionare.

Vor fi întârziate sau chiar blocate proiecte europene în derulare sau accesarea unor noi fonduri de către autorităţile locale, prin mutarea controlului ex-ante pentru documentațiile de licitație în cadrul proiectelor autorităților locale de investiții, finanțate din fonduri europene, de la Autoritatea Națională de Achiziții Publice către autoritățile de management care nu au niciun angajat specializat, niciun compartiment destinat acestor activități și care nu sunt acreditate de Comisia Europeană.