PNL pregătește moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe tema „revoluției fiscale”

Liberalii sunt nemulțumiți de măsurile propuse de guvern în privința Codului Fiscal. Luni vor propune depunerea unei moțiuni de cenzură, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a precizat că măsurile discutate astăzi în ședința de Guvern sunt „cea mai mare bătaie de joc” la adresa mediului de afaceri.

„Vom apela la toate forțele politice”, a spus Ludovic Orban. El s-a referit și la UDMR, și la grupul celorlalte minorități, și la neafiliați. Aceasta, în condițiile în care liberalii, chiar și alături de USR și PMP, tot ar mai avea nevoie de circa 70 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal va fi adoptată azi în şedinţa de Guvern, iar actul normativ prevede şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.