POLITICĂ

PNL şi PMP au semnat pentru formarea de alianţe locale

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, luni, un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, la nivel de ţară.

“Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine (luni-n.r.) aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, la nivel de ţară şi, implicit, va fi şi la nivelul Bucureştiului. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem că ne-a dat ceva emoţii. (…) M-a surprins candidatura (lui Traian Băsescu – n.r.), la experienţa pe care o are fostul preşedinte, ar fi trebuit să ştie că există un risc major în această candidatură pentru că cea mai mare parte dintre voturile pe care le-a obţinut erau voturi ale unor votanţi de dreapta, care sunt împotriva PSD, care dacă nu ar fi candidat, ar fi venit la candidatul Nicuşor Dan. Această candidatură a redus voturile pentru candidatul Nicuşor Dan”, a spus Orban, la România Tv duminică seara.

El a mai spus că PNL este deschis unei colaborări, dar “pe alte baze”.

“Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri de Consiliu General au fost votate cu voturile unor reprezentanţi ai PMP, mă refer la hotărârile iniţiate de Firea şi primarii de sector. Situaţia este complet schimbată. Noi mizăm pe o susţinere a proiectelor lui Nicuşor Dan”, a mai spus Orban.

El a mai spus că este deja stabilită o alianţă cu USR.

“Este deja stabilită. Am stabilit coordonatele înţelegerii când l-au sprijinit pe Nicuşor Dan”, a adăugat Orban, menţionând că cele două partide vor avea un număr de viceprimari egal la primăriile din Bucureşti.(Sursa: Agerpres)