PNL şi USR au sesizat la CCR modificarea Codului de procedură penală

PNL şi USR au depus joi la Curtea Constituţională a României, sesizarea asupra proiectului de modificare a Codului de procedură penală, scrie Agerpres.

,,Noi, PNL, împreună cu USR sesizăm Curtea Constituţională a României privitor la legea de modificare a Codului de procedură penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului pentru că prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut prin vot nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor a intereselor legitime ale părţilor vătămate, ale tuturor cetăţenilor de bună credinţă”, a afirmat deputatul liberal Ioan Cupşa la Parlament.

El a susţinut că în acest proiect există peste 50 de articole neconstituţionale, neclare, iar unele ,,aproape de necitit”.

,,În egală măsură, există texte normative care sunt contradictorii sau care vădesc un paralelism legislativ, care încalcă legea, care reglementează felul în care noi, cei de aici, din Parlament, să legiferăm”, a arătat Cupşa.

Declarații Ioan Cupșa și Stelian Ion, sesizare CCR ref Codul de Procedură Penală-21 iunie 2018

Cupsa Ioan, deputat PNL: Sesizăm CCR privitor la legea de modificare a Codului de Procedură Penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului pentru că- prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut prin vot- nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor părţilor vătămate, ale tuturor cetăţenilor de bună-credinţă. Este o lege favorabilă și lui Liviu Dragnea!

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 21 Iunie 2018

Liberalul a mai susţinut că în modificările aduse Codului de procedură penală, majoritatea parlamentară a fost preocupată ca mijloacele de probă să fie tot mai greu de obţinut, astfel încât magistraţii să se poată pronunţa tot mai greu.

El a adăugat că modificările afectează şi normele de drept procedural.

,,Nu putem vorbi de un proces echitabil în măsura în care doar drepturile şi libertăţile infractorului sunt vizate de aceste modificări şi nicidecum cele ale părţii vătămate, a părţii civile constituită în cauză”, a spus Cupşa.

Liberalul şi-a exprimat încrederea că CCR va admite sesizarea de neconstituţionalitate.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a declarat că decizia CCR pe tema modificărilor la Codul de procedură penală va fi una dintre cele mai aşteptate pentru ,,a tăia avântul” persoanelor care doresc să încurajeze infracţiunile.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.