POLITICĂ

PNL: “Teodorovici recunoaste. A mintit- DEZASTRU la Buget”

Liderul senatorilor, Florin Cîţu, spune că ministrul finaţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat venituri bugetare care nu sunt reale. El precizează că “bugetul pentru 2018 a fost construit cu venituri de 287 miliarde lei”.

Cîţu afirmă că va vine cu o analiză foarte detaliată asupra bugetului general pentru a arăta că guvernanţii au manipulat cifrele prezentate

“La rectificarea din septembrie, pentru a iesi pozitiva, Teodorovici a plusat si construit un buget cu venituri de 295 miliarde lei. Acum BOMBA. Teodorovici recunoaste ca a mintit. Rectificarea bugetara prezentata ieri, arata venituri bugetare in 2018 de…ATENTIE…DOAR… 271 milarde lei.

Mai mici cu 24 miliarde (douazecisipatru) lei mai MICI decat “estima” in urma cu doua luni baitul de la finante. Nimeni nu greseste cu 24 miliarde lei in doua luni. Este clar ca a mintit si a manipulat.

Trebuie sa recunosc ca analiza mea de la inceputul anului a fost gresita. Estimam ca veniturile sunt supradimensionate in buget, pentru a da bine, cu 8 miliarde lei.

Acum vedem adevarul, GAURA la buget este de trei ori mai mare.

In zilele urmatoare:

– revin cu o analiza, pe bune, despre rectificarea bugetara si buget

– prezint o analiza cara arata cum institutiile statului au mintit si manipulat cifrele OFICIALE. (caz penal?)”, a încheiat liderul senatorilor liberali