ACTUALITATE, POLITICĂ

PNL vrea audierea în Parlament a preşedintelui ASF. Motivul: explozia prețurilor la RCA

Liberalii vor solicita audierea în Parlament a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea, pe tema preţurilor la poliţele RCA, a anunţat,conducerea PNL, după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

„Cea de-a doua concluzie a şedinţei noastre de astăzi ţine de o problemă a sistemului de asigurări, problemă generată poate şi de falimentul unei mari companii de asigurări anul trecut şi soluţiile pe care ni le dorim în acest moment ţin, pe de-o parte, de stoparea creşterii preţurilor poliţelor RCA, iar, pe de altă parte, de anumite măsuri pe care ni le dorim a fi adoptate pentru a preîntâmpina anumite posibile practici similare a celor care, din păcate, au dus la falimentul acestei mari companii şi la generarea tuturor problemelor ulterioare”, menționează liberalii.

Vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, a cerut conducerii audirea președintelui ASF și chiar demisia acestuia.

„STOP creșterilor artificiale a RCA!
Am cerut conducerii PNL ca preşedintele ASF să vină în faţa Parlamentului pentru a explica explozia de prețuri la asigurările pentru camioane, TIR-uri ș.a.
Este inacceptabil să ducem spre faliment companiile locale, românești prin aceste artificii, reglementări sau poate chiar și înțelegeri între furnizorii de asigurări ținând cont de creșterile imense de la acest început de an.
18 000 lei pentru un camion e RCA în 2022 față de aproximativ 5 000 în 2021. Unde vom ajunge cu astfel de prețuri?
De altfel am propus înființarea unei societăți de asigurări de stat cum ar fi EXIM – ASIGURARI sau să mergem pe varianta CEC ASIGURĂRI!”, menționează Cozma pe pagina lui de Facebook.