ACTUALITATE, POLITICĂ

PNL vrea vouchere de vacanţă pentru angajaţii din mediul privat

Astăzi, PNL a aluat hotărârea de susţinere a unui amendament depus în Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor prin care asigurăm angajaţilor din mediul privat vouchere de vacanţă în valoare de 1450 de lei.

Aceste vouchere de vacanţă ar restabili, ar pune într-o lumină normală, angajaţii din România. Aceste vouchere de vacanţă nu aduc costuri suplimentare antreprenorilor, ele fiind deductibile din impozitul pe profit şi din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Astăzi, antreprenorii au posibilitatea să ofere şase salarii minime pe economie angajaţilor din mediul privat. Costul pentru bugetul statului în această situaţie ar fi de aproximativ 1990 de lei iar noi propunem limitarea la 1450 de lei, deci nu aducem costuri suplimentare bugetului de stat.

Deci este un lucru benefic atât pentru bugetul statului cât şi pentru antreprenori şi pentru angajaţii din mediul privat.

Angajaţii din mediul privat, într-adevăr merită şi ei o vacanţă în România. 30% dintre angajaţii din mediul privat, astăzi, nu merg în concediu.

Ar fi frumos şi ar fi corect ca şi aceşti oameni să-şi poată recăpăta capacitatea de muncă aici, în concediu în România, pentru că ei muncesc şi contribuie la bugetul statului ca toţi ceilalţi cetăţeni români.