POLITICĂ

PNŢ Maniu-Mihalache: Primul obiectiv – Eliberarea Bucureştiului

PNŢ Maniu-Mihalache consideră că obiectivul major la alegerile locale care urmează este decuplarea PSD de la poziţiile de control din administraţia locală. Ignorarea ameninţării pe care acest partid o constituie la adresa democraţiei şi funcţionării normale a statului român este o capcană în care nu este permis să cădem din nou, după experienţa sumbră din ultimii patru ani.

În acest sens, salutăm şi ne alăturăm la decizia liberalilor de a susţine un candidat independent cu şanse la Primăria Bucureştiului în persoana lui Nicuşor Dan, care trebuie să devină candidat unic al forţelor politice responsabile.

Capitala trebuie să se elibereze de cheltuielile iresponsabile, de căpuşele transpartinice, de ţopismul plin de ifose şi să urmeze exemplul capitalelor europene în ceea ce priveşte abordarea problemelor fundamentale legate de educaţie, sănătate, infrastructură, confort şi cultură.

Această decizie trebuie replicată în toate oraşele mari, pentru a crea premisele unei asanări a vieţii politice la nivel local, în perspectiva alegerii unui nou parlament capabil să repare sistemul legislativ viciat, sa susţină un guvern responsabil şi să gândească o reformă constituţională care să asigure bazele meritocratice de funcţionare pentru un stat român demn, modern, democratic şi prosper.

Să începem cu speranţă, modestie şi implicare prin primul pas – recuperarea Bucureştiului!

Preşedinte
P N Ţ Maniu-Mihalache
Radu Rizescu

27 februarie 2020