Politica, ieri și azi

de Amalia Pop

Diferenţele atât de evidente dintre clasele politice trecute şi cele contemporane nouă sunt motivate de superficialitatea calităţii umane şi intelectuale a actualilor aşa-zişi politicieni. Misiunea acestora fiind strict justificată de interesul personal şi de beneficiile funcţiei pe care o deţin în cadrul unui partid.
Se pare că marea lor majoritate trec printr-o fază amnezică în care au uitat intenţionat mesajul esenţial al politicii şi în mod cert au uitat că lupta pentru acea cauză nobilă pusă în slujba cetăţeanului şi a interesului naţional primează. Dacă în etapa de geneză a politicii, erau la mare căutare intelectualii şi specialiştii pe diverse domenii, minţile luminate care până la urmă pot susţine propăşirea unei societăţii, azi oricine doreşte să facă politică este binevenit, fară a fi trecut printr-un filtru prealabil de analiză a capacităţilor intelectuale şi profesionale.
Pe cale de consecinţă, rezultatul nu este unul scontat, ci mai de grabă unul previzibil, adică o societate în regres, uşor manipulabilă, agresivă şi care renunţă încet, dar foarte sigur la principii şi valori, intelectualii ţării preferând să se focuseze pe domeniile de activitate specifice sau în cel mai rău caz să plece din ţară acolo unde munca şi intelectul lor este valorificat şi susţinut dând astfel cale liberă celor care vor să se îmbogăţească peste noapte.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.