Polițiștii bistrițeni la datorie pentru un început de săptămână în siguranță

Ieri, 5 martie a.c., polițiștii bistrițeni de la rutieră și ordine publică au acționat pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru reducerea riscului rutier. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 225 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 58 000 lei. Totodată, față de 10 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

La data de 5 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control în trafic, un bărbat de 31 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 152, pe raza comunei Sînmihaiu de Cîmpie. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În seara zilei de 5 martie, a.c., pe DN 17, pe raza localității Beclean, polițiștii de la ordine publică din cadrul Poliției orașului Beclean au efectuat semnale regulamentare de oprire în trafic unui autoturism, condus de o persoană necunoscută. Această persoană nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea în direcția spre Dej. Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia până în municipiul Dej, județul Cluj, unde cu sprijinul polițiștilor dejeni l-au depistat și ulterior l-au identificat, ca fiind un bărbat, de 41 ani, din Cluj-Napoca. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii organizează acțiuni împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, având scopul de a verifica starea tehnică a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice.

La data de 5 martie a.c., polițiștii Postului de Poliție Coșbuc împreună cu polițiștii Postului de Poliție Telciu și cu sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român au desfășurat acțiuni rutiere pe DN 17 C, pe raza localității Telciu. Acțiunile au avut scopul de a verifica starea tehnică a autovehiculelor, inclusiv dotarea acestora cu anvelope corespunzătoare anotimpului și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Astfel, în cadrul acestor acțiuni au fost constatate și aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 3190 lei. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli constatate și a fost reținut 1 permis de conducere.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.