LIFESTYLE

Polonia şi-a reluat activitatea economică

Polonia a început din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Începând de luni, 4 mai 2020, Polonia deschide hotelurile, centrele comerciale, o parte din biblioteci și muzee, iar de miercuri, unele creșe și grădinițe.

Piotr Muller, purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia, a afirmat că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 sanguină, potrivit thenews.pl.

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la aceşti donatori poate accelera recuperarea pacienţilor cu COVID-19 şi reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.