LIFESTYLE

Povestea bărbatului de 99 de ani care a strâns o sumă impresionantă pentru lupta împotriva COVID-19

Un veteran de război a cucerit milioane de inimi cu inițiativa pe care a avut-o pentru a lupta împotriva celui mai negru coșmar al omenirii din ultimii zeci de ani.

În vârstă de 99 de ani, căpitanul Tom Moore a făcut 100 de ture de grădină pentru a strange 1000 de lire sterline pentru lupta împotriva coronavirusului și pentru a ajuta echipele medicale ale NHS (Serviciul Naţional de Sănătate – n.r). Veteranul de război și-a depășit cu mult obiectivul și a strâns… 17 milioane de lire sterline, iar numărătoarea continuă, asta pentru că și el continuă să se plimbe în jurul casei.

În acest moment, peste 800.000 de oameni au donat pe pagina sa dedicată strângerii de fonduri. După ce a încheiat seria turelor date în jurul casei, căpitanul Moore le-a transmis un mesaj celor care au donat pentru această cauză.

Tom Moore a cucerit milioane de inimi și a strâns milioane de lire sterline pentru o cauză nobilă și atât de necesar. Mă simt foarte bine, sper că și voi vă simțiti bine și toată lumea se simte la fel. Suma strânsă până acum este de-a dreptul fantastică. Nici nu am îndrăznit să visez vreodată că voi fi implicat într-o astfel de desfășurare de forțe ca aceasta. Acum trebuie să avem încredere. Soarele va răsări din nou, iar norii se vor răspândi.

Mijlocașul lui Juventus Torino, britanicul Aaron Ramsey, l-a felicitat pe veteranul Moore pentru ce a reușit. Acesta din urmă va împlini 100 de ani pe 30 aprilie. În urmă cu 23 de ore, când Ramsey scria pe contul personal de Twitter despre reușita veteranului de război, erau strânși “numai” 12 milioane de lire sterline.

Premierul britanic Boris Johnson a transmis, de asemenea, că va căuta o modalitate prin care căpitanul Moore va fi recunoscut la nivel național pentru inițiativa lui îndeplinită. “Ar fi fantastic să primesc o asemenea onoare, dar nu aștept nimic de felul acesta”, a spus Tom Moore.