LIFESTYLE

Povestea de luni din clasa învățătoarei Claudia Chiru: Prima zi fără teme impuse

Ce teme preferă copiii să facă atunci când profesorul nu le impune una anume? Teme lăsate la latitudinea copiilor este noua provocare lansată de învățătoarea Claudia Chiru. Învățătoarea nu le-a dat, vineri, teme elevilor și i-a lăsat pe fiecare să lucreze ceea ce dorește. La sfârșit de săptămână, elevii săi din clasa a III-a au avut de pregătit ceea ce au considerat că este necesar pentru fiecare.

”Va mărturisesc la ceas de seara ca vineri nu le-am dat copiilor nicio tema pentru acasă, le-am spus sa lucreze in acest sfarsit de săptămâna ceea ce considera ei necesar pentru fiecare. Le-am spus ca pot lucra in Minecraft, Kahoot sau pe caiete din culegeri, pe coli sau pe orice carnetel doresc.
Mâine voi face un live cu ceea ce vom afla despre creșterea fiecăruia dintre noi.
Nerabdatoare sunt!” a fost mesajul învățătoarei postat pe pagina sa de socializare.

Surpriza a fost șinșila adusă de Andreea … ”Iată surprizele care ne așteaptă dacă îi lăsăm pe copii să fie creativi și le dăm un pic de libertate și le dezvoltăm independența….”, spune Claudia Chiru.

Cum a fost în prima zi fără teme impuse, vedem în live-ul realizat de Claudia Chiru. ”Eu am vrut să văd ce considerați voi că trebuie făcut pentru școală. Orice ai făcut e bine făcut” a fost mesajul învățătoarei pentru elevii săi:

Așa cum am promis, temele lăsate la latitudinea copiilor!#claudiachiru #iesidinlinie

Publicată de Claudia Chiru pe Duminică, 24 martie 2019

După momentul șinșilei ”descoperite” în clasă, Claudia Chiru a tras concluzia a ceea ce înseamnă experiența unei zile în care copiii își aleg temele pe care le doresc: ”Iată surprizele care ne așteaptă dacă îi lăsăm pe copii să fie creativi și le dăm un pic de libertate și le dezvoltăm un pic independența. Ne surprind!”

Claudia Chiru este învățătoare la Școala Generală nr. 195 din București. Aceasta a transmis, ieri, un mesaj ministrului Ecaterina Andronescu, în urma intenției acesteia de a modifica legea educației.

”Doamna Andronescu, va rog eu frumos, rupeți-va o luna din viața și mergeți intr-o scoala sau doua sa vedeți cu ochii dumneavoastră realitatea. Nu crapă nimeni pentru o luna, timpul nu se va opri și noi ne vom trezi in fiecare dimineața.
Doamna, va invit la mine in clasa, va pot oferi postul de asistent profesor pentru cel puțin o săptămâna, eu am clasa a III-a, însă tot veți vedea ceva real, diferit fata de ce vi se spune sau va imaginați.
Doamna, astfel veți vedea realitatea, veți avea propria părere, veți avea material de reflecție. Puteți vorbi cu copiii țării, cu profesorii țării, nu va mai grăbiți, doamna, fiți dumneavoastră invers.
Colegii mei, va rog eu frumos, dacă aveți clasa pregatitoare sau orice alta clasa, invitați-o pe doamna ministru sa vadă jungla, sa vadă ce pot face copiii la fiecare vârsta și ce nu, ce pot face profesorii si ce nu, va vedea ceva real.
Doamna, va invit la afterschool-ul unde lucrez sa vorbiți cu copii din 16 scoli din București, sa-i întrebați ce fac ei la scoala si ce nu, câte teme au, cum sunt tratati, dacă inteleg ceea ce fac, dacă au teme la pregatitoare, dacă scriu foi întregi la pregatitoare, dacă nu, dacă se joaca, dacă sunt fericiti, ce fac in clasa I și ce nu șamd.
Așa ceva…
P.S. Nu va invit la vizite cu covorul roșu întins, nici cu presa, nici cu mese întinse in cancelarie, va invit la vizite de lucru, sa aflam adevarul și sa îl înțelegem pentru a-l putea schimba, nu pentru a-l arată cu degetul sau pentru a detracta munca colegilor.” a fost mesajul învățătoarei Claudia Chiru.

sursa: claudia chiru facebook.