LIFESTYLE

Povestea pădurarului ucis de hoții de lemne

Un ultim omagiu adus lui Pop Liviu, pădurarul ucis de hoții de lemne, de către Romsilva

“Se ridica la 4 dimineața din pat și pleca la pădure. Așa de mult o iubea”, spun cei care l-au cunoscut. Dar, într-o zi, Liviu nu s-a mai întors acasă.

În urma lui au rămas trei copii care nu vor mai avea cui să spună “tati” și o soție îndurerată, văduvă mult prea devreme.

Liviu era pasionat de meseria pe care și-a ales-o și nu era zi în care nu fie la pădure, locul care îi era cel mai drag. Punea suflet în tot ceea ce făcea, era un om corect și cinstit, așa și-l amintesc toți cei cu care a lucrat.

Pop Liviu, colegul nostru care și-a pierdut viața în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală, a adus o contribuție remarcabilă în cei șapte ani pe care i-a petrecut la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, din cadrul Direcției Silvice Maramureș, iar amintirea lui o să rămână veșnic în memoria celor care l-au iubit și l-au apreciat.

Astăzi, colegii, prietenii și familia și-au luat rămas bun de la cel pe care l-au pierdut prea devreme. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva transmite un pios omagiu familiei îndurerate.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică printre aleşii Săi, iar familiei un sincer gând de mângâiere şi alinare, dar și putere pentru a trece mai uşor peste această cumplită despărţire.

Reamintim că Pop Liviu este al doilea angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Odihnească-se în pace!