ACTUALITATE

Prefectul Ovidiu Frenț a cerut MAI construirea unui centru integrat de servicii comunitare și reabilitarea termică și modernizarea palatului administrativ BN

Prefectul județului Ovidiu Frenț a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat, dl. comisar șef de poliție Mihai Dan Chirică. Subiectele principale de discuție au fost cele două proiecte importante pe care Instituția prefectului dorește să le demaraze în anul 2018.
Primul dintre proiecte, în premieră pentru România, este construirea unui centru integrat de servicii comunitare care să poată oferi un cadru unic, modern, orientat spre cetățean în ceea ce privește serviciul public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartele simple, serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, serviciile municipale și județene de evidență a populației cu bazele de date aferente, serviciul pentru imigrări, serviciul cazier judiciar și biroul de achitare taxe.
Al doilea proiect foarte important este reabilitarea termică și modernizarea palatului administrativ.

Reunite miercuri 13.12 a.c., comisiile buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat bugetul MAI pentru anul 2018, fiind admis amendamentul privind reabilitarea termică și modernizarea palatului administrativ din județul Bistrița-Năsăud. Au fost alocate pentru aceasta fonduri în valoare de 346.545 lei pentru pregătirea documentației de finanțare din fonduri europene nerambursabile în cadrul POR 2014-2020.

Fotografia postată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

În cadrul întâlnirii de la București s-au evaluat de asemenea și activitățile și problemele specifice instituției prefectului. La întâlnire au participat secretarul general al MAI chestor principal de poliție dl. Bogdan Mihail Ivănescu și directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instrituțiile Prefectului dl. Teodor Iulian Gheorghe.