Prefectura Bistriţa-agent electoral în campania PSD

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud continuă campania de propagandă lansată de PSD. Deşi legea nu permite instituţiei să se manifeste politic, pe pagina de Facebook a instituţiei apar mesaje care sunt pregătite pentru a amorsa campania PSD. Nu întâmplător în această perioadă, ministrul sănătăţii face diverse controale de imagine prin diverse spitale. Mesajele au fost preluate de membrii PSD, de Liviu Dragnea la toate mitingurile elctorale, iar acum PSD  a dat ordin şi instituţiilor publice să posteze realizările lor din sănătate şi nu numai. Iată mesajul postat de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

”Conform Programului de Guvernare – Sănătatea este domeniu prioritar!

Astfel, în anul 2019, bugetul total alocat Ministerului Sănătății este de 11,137 miliarde lei, cu 27% mai mare decat cel acordat în 2018.

După ce, anul trecut au fost majorate salariile medicilor și asistenților medicali la nivelul anului 2022, anul acesta Guvernul a alocat un buget istoric pentru investițiile în Sănătate, de peste 6 ori mai mare față de cel alocat anul trecut:
• 2018 – 181,2 miloane lei.
• 2019 – 1,183 miliarde lei.

De exemplu, la Spitalul Judetean de Urgență Bistrița, Ministerul Sănătății va aloca fondurile necesare finalizării proiectului de extindere, modernizare și dotare a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și a Unității de Transfuzii Sanguine (UTS), în valoare totală de 14 milioane lei, pentru care Ministerul Sănătății a alocat, în anul 2018, suma de 4 milioane lei.

Anul acesta vor fi alocate 8 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor și achiziția de echipamente.

„Anul acesta vom investi masiv în unitățile sanitare, astel încât să creăm condițiile necesare pentru ca medicii să poată oferi pacienților un act medical de calitate. Investițiile se vor face în spitalele clinice de urgență, dar și în cele mici, municipale și orășenești, care trebuie să asigure suportul necesar spitalelor mari și să rezolve cazurile care țin de competența lor.
Altfel, oamenii se vor adresa unităților de primiri urgență pentru orice problemă, iar unitățile de primiri urgență vor fi veșnic aglomerate.
Solicitările primite la Ministerul Sănătății pentru finanțarea investițiilor sunt analizate cu atenție de către o comisie, pentru că acestea trebuie să fie în concordanță cu nevoia de servicii medicale din zona pe care unitatea sanitară o deservește.”, a declarat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a mai amintit faptul că, în cadrul unui Acord de împrumut încheiat cu Banca Mondială, România a accesat, în perioada 2015 – 2018, fonduri în valoare totală de 75 milioane euro (aprox. 352 milioane lei), urmând ca, în 2019, să accesăm alte 63 de milioane de euro (300 milioane lei) care vor fi utilizate pentru continuarea construcțiilor si dotărilor cu echipamente a unităților sanitare din țară.

„Sunt investiții importante în Sănătate pe care acest Guvern și le-a asumat și le realizează. Sănătatea nu are culoare politică. Investițiile sunt realizate în toate zonele țării, astfel încât întreaga populație să beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate”, a declarat Sorina Pintea.

Recommended For You

1 Comment

  1. Titlul este chiar forțat, Prefectul a participat la întâlnire deoarece este reprezentantul Guvernului României in teritoriu, după cum se observa in centru este un ministru din Guvern, protocolul și atribuțiile prefectului impuneau prezenta dlui Victor Ovidiu Frent la întâlnirea desfășurată in sala de sedinte a Palatului Administrativ.
    Ipotetic vorbind, va întreb pe Dvs domnule ziarist, cum ar fi fost dacă șeful Dvs ar fi participa la o sedinta in biroul Dvs și l-ați fi onorat cu ABSENTA????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.