Prefectura Bistrița-Năsăud legat de scandalul „țevilor de la Colibița: „A fost o știre falsă”

Vestea bună este că țevile filmate la Colibița, care au constituit subiectul unei știri negative, fiind suspectate că ar fi țevi de scurgere, sunt doar niște tuburi care drenează și dirijează apa pluvială spre lac, a precizat Instituția Prefectului Bistrița,Năsăud.
În această perioadă se topește zăpada, iar proprietarii au dirijat apa rezultată printr-un sistem de drenaj. Așadar, apa care a curs prin acele conducte din cele două locații diferite este nepoluată!
Prefectul Ovidiu Victor Frenț, împreună cu echipa operativă din cadrul „Comisiei de Control Colibița”, s-a deplasat la fața locului și a constatat aceste aspecte.

„Membrii echipei operative au prelevat probe și de la alte conducte găsite pe malul lacului, iar în urma analizelor de laborator, vă vom comunica rezultatele. Sperăm că și acelea vor fi bune, în caz contrar vor fi imediat aplicate sancțiuni!”, se menționează în comunicat.

„Vă asigur de întreaga mea disponibilitate, și a colegilor de la celelalte instituții pentru a avea grijă în continuare de sănătatea populației și a mediului, iar acolo unde se vor găsi situații non-conforme, vor fi aplicate sancțiuni potrivit prevederilor legale.

La nivelul IPBN avem o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului încă din 2014, care are ca scop ca stațiunea Colibița să fie atestată ca și stațiune turistică, iar anul trecut Colibița a primit acest statut, fiind realizat obiectivul acesteia.
Mai mult, toate condițiile care stau la baza acestei atestări sunt supravegheate în continuare. Instituțiile abilitate cu controlul calității apei și a protecției mediului monitorizează permanent zona stațiunii Colibița pentru a preveni poluarea și pentru a sancționa cazurile punctuale de încălcare a legii, acolo unde se vor constata astfel de cazuri.

Ideea că lacul ar fi o bombă ecologică este un neadevăr, mai ales că, în ambele cazuri semnalate, este vorba de ape pluviale, provenite de la topirea zăpezii.

Colibița este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ, iar astfel de știri false dăunează mult antreprenorilor, turismului local și chiar județului. Ne dorim foarte mult să protejăm această zonă de orice fel de poluare, așa cum am combătut și folosirea ambarcațiunilor cu motor termic.

De asemenea, ne dorim ca toți cei care au locuințe și pensiuni în Colibița să respecte prevederile legale referitoare la protecția mediului, din respect pentru natură, pentru turiști și chiar pentru ei.

Mă bucur că de această dată a fost o alamă falsă și mă bazez pe presă să transmită acest lucru oamenilor.”- a transmis prefectul Ovidiu Victor Frenț, prezent alături de echipa operativă și reprezentanți ai presei.

În urma aspectelor sesizate ieri, prefectul Ovidiu Victor Frenț a activat echipa operativă din cadrul Comisiei de Control Colibița, formată din reprezentanți ai: Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Gărzii de Mediu, Agenției de Protecție a Mediului și Primăriei comunei Bistrița Bârgăului și s-a deplasat la Colibița pentru a verifica natura țevilor care au făcut subiectul unei știri apărute în mass-media națională.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.