Prefectura BN se războiește cu primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău. Acuzații de fals din partea ambelor părți

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, este într-o nouă dispută cu Prefectura Bistrița-Năsăud. Într-o postare publică în urmă cu câteva zile, Ogâgău a publicat un document din care reiese că încercarea de demitere a sa este un fals și că oamenii din oraș au fost amăgiți să semneze o hârtie care nu conținea cerere de demitere, ci oamenii erau informați despre starea drumurilor din oraș.

Printr-un comunicat oficial, Prefectura Bistrița-Năsăud îi răspunde primarului. Mai jos puteți vedea cele două luări de poziție.

,,Ca urmare a declaraţiilor făcute în spaţiul public de către Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, în legătură cu organizarea referendumului, Instituţia prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud doreşte să informeze opinia publică, cu următoarele aspecte:
Contrar celor afirmate, Instituţia Prefectului a motivat ordinul emis şi a prezentat toate argumentele de ordin juridic, respectiv existenţa unei cereri din partea cetăţenilor din oraşul Sîngeorz-Băi, precum şi numărul de semnături necesare pentru efectuarea unui astfel de demers. Motivele invocate de cetăţeni nu sunt vădit străine de obligaţiile Primarului de a respecta interesele generale ale colectivităţii sau de a-şi exercita atribuţiile ce îi revin.

La momentul emiterii ordinului, Prefectul a avut în vedere în principal şi cu prioritate prevederile legale în vigoare: art. 70 raportat la art. 55 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată cu modificări şi cererea motivată a unui număr de 2875 cetăţeni ai oraşului Sîngeorz-Băi, înregistrată sub nr. IIB/19416/25.09.2017.

Instituţia Prefectului avea responsabilitatea de a verifica ca toate rubricile din listele respective să fie complete, cu toate datele de identificare ale semnatarilor: nume, prenume, data naşterii, locul naşterii, act de identitate (tip, serie, număr), adresa de domiciliu şi semnătura.

În ceea ce priveşte faptul că cetăţenii nu au ştiut ce semnează, vă informăm că, fiecare pagină are următorul titlu ,,Lista cetăţenilor cu drept de vot, locuitori ai oraşului Sîngeorz-Băi, care susţin organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi, dl. Traian Ogâgău, motivat de nesocotirea intereselor generale ale colectivităţii.” , iar în subsolul fiecare pagini, cei care au întocmit listele şi-au asumat pe propria răspundere, sub semnătură conţinutul acesteia.

Conţinutul fiecărei pagini, sub aspectul completării integrale a tuturor rubricilor, a fost verificată de către compartimentul de specialiate al Instituţiei Prefectului şi au fost intocmite documente constatatoare în acest sens, care au fost depuse inclusiv în instanţă, în dosarul în care se judecă cererea de suspendare a efectelor Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi.

Conform legislaţiei în vigoare, cererea de alocare a fondurilor necesare desfăşurării acestui proces electoral, a fost adresată Primarului de către Comisia de organizare a referendumului, nu de către Prefect. Menţionăm că, din această comisie face parte şi reprezentantul Primarului, domnul George Gaftone.

Îi solicităm domnului Primar Traian Ogâgău să precizeze de unde este imaginea cu semnături, publicată pe reţeaua de socializare, deoarece aceasta nu are ca sursă lista celor care susţin organizarea referendumului şi induce în eroare cetăţenii”.

Iată postarea primarului din data de 08.02.2018
„No dom’ primar, cân asfaltezi că așa nu să mai poce?!
Știu, când o să aprobe GUVERNUL proiectul DEPUS DE ANUL TRECUT pentru asfaltări lele Ioană, dacă nu o să luăm credit bancar și asta e…!

…pă cum, că o fost pi la mine morar cu eștia să semnez ca să te ajiutăm să ne asfaltezi, să ne faci puncea, să fași șeva!
Te-o mințit lele Ioana, au adunat semnăturile să facă referendum nu să mă ajute, să ne încurce!
… O mire-să lumea ge tălantu lor azi șî mâine, nu li lor rușâne, nu li bugăt cât o furat… ?!
… Pui domne iartă-mă… !

Așa cică umblau prin oraș după semnături impostorii care au mâncat din cămara sîngeorzenilor atâta timp!
…. semnați aici să ajutăm primarul să facă treabă!!!
Mare ți-e gradina doamne!
Oare cine îi învață!?

Se autosesizează domnul prefect?
Ne dă și nouă UN SINGUR MOTIV pentru ca să pot justifica atunci când vom cheltui banii sîngeorzenilor pentru referendum???
Sau e directivă? Vom vedea, dar nu ne mai luați de proști!

Fotografia postată de Traian Ogâgău.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.