ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Premieră absolută – Semifinală Eurovision în Salina Turda

Celebră de acum Salina Turda este cea care, la sugestia primarului municipiului Turda, Cristian Matei va găzdui Semifinala Eurovision de Duminică, 11 februarie.

Televiziunea Română realizează astfel o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision –  semifinala din această duminică desfășurându-se la o adâncime de 90 de metri în mina Rudolf şi va fi transmisă live, de la ora 21,00, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia imaginile acestui show desfășurat într-un cadru atipic.

„Artiştii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.(…)

Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda.(…)

Telespectatorii vor afla, duminică, 11 februarie, în direct, la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00, cei trei câştigători ai semifinalei de la Salina Turda din show-ul prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu. Cei doi artişti vor fi susţinuţi, din Camera Verde, de Loredana Corchiş, realizator TVR Cluj, care va transmite emoţiile concurenţilor şi primele impresii la cald.”

Marea Finală va avea loc pe 25 februarie, în Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul fiind cel care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

„Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.(…) În concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.”