ACTUALITATE

Premieră. Sudorii români au câștigat aurul la competiția mondială din China

Sudorii de la Șantierul naval din Galați au câștigat aurul la campionatul mondial din China.

Sudorii români au obținut medalia de aur pe echipe și aurul la individual juniori (sudori sub 25 de ani), prin Emanuel Andrei Broască.

Echipa formată din șapte muncitori și un inginer a câștigat două medalii de aur, una de argint și două de bronz la „Arc Cup 2018″, Campionatul Mondial de Sudură pentru specialiștii cu vârsta de până la 35 de ani.

Specialiștii s-au întrecut la cele două categorii pe vârstă, pe echipe și individual, la șase categorii de suduri.

Ediţia 2018 a Competiţiei Internaţionale de Sudare ARC CUP, adresată celor mai buni tineri sudori din lume, s-a desfăşurat în perioada 6-10 iunie. A fost organizată, ca de obicei, în China.
Participarea la competiţie s-a făcut pe două categorii de vârstă – Junior, cu vârsta până în 25 de ani şi Senior – cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, precum şi pe diferite procese de sudare.
Echipa din acest an a fost alcătuită din Broască Emanuel Andrei, Ghibergiu Petrica, Goga Petrişor, Pintilie Daniel, Talmaciov Vasile, Codreanu Gabriel, Chisar Alexandru şi Călmuc Marius Daniel. Antrenarea concurenţilor s-a desfăşurat la Centrul de Formare Profesională al Damen Galaţi, sub atenta îndrumare a maistrului Rarinca Daniel şi a lui Angheluţă Florin.