ACTUALITATE, POLITICĂ

Premierul Ciucă: Atât NATO, cât și Uniunea Europeană, dovedesc solidaritate cu poporul ucrainean și cu guvernul său.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: a participat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis și cu ministrul apărării Vasile Dîncu.

Acesta a fost alături de militarii care, prin acțiunile derulate în România, dovedesc că NATO este cea mai concretă și puternică garanție de securitate pentru statele sale membre.

 

Premierul Ciucă: Atât NATO, cât și Uniunea Europeană, dovedesc solidaritate cu poporul ucrainean și cu guvernul său. Suntem uniți în sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Totodată, acționăm în comun pentru securitatea cetățenilor noștri. Toți Aliații au fost de acord să activeze planurile de apărare ale NATO pentru a proteja Alianța.

Am mulțumit militarilor americani, francezi, italieni, olandezi, germani, belgieni, precum și tuturor militarilor aliați care, alături de camarazii lor români, arată cât de puternică este solidaritatea membrilor NATO.

Am apreciat, în egală măsură, deciziile luate de guvernele din statele aliate de a trimite militari în România.

Cea mai puternică Alianță politică militară din lume este aici, în România, întărind flancul estic, pentru a proteja și a apăra toți Aliații și fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Suntem uniți pentru a proteja și a apăra toți Aliații. Libertatea va învinge întotdeauna opresiunea.