ACTUALITATE, ECONOMIC

Premierul Florin Cîţu: ”Greva e ilegală. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat îşi pierde sinecuri”

Premierul Florin Cîţu susţine că greva de la metrou este o acţiune ilegală organizată de un fost deputat PSD care vrea să-şi păstreze „sinecurile”. Cîţu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri urgente.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acţiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineaţă”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Prim-ministrul a anunţat că i-a solicitat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri.

„Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru şi trebuie să ia măsuri. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri. Am transmis acelaşi mesaj domnului ministru Bode”, a precizat Florin Cîţu.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.