POLITICĂ

Premierul Ludovic Orban: “Nu am emoții în privința victoriei, ci doar al scorului.”

Premierul Ludovic Orban a votat, duminică dimineaţă, iar la ieşirea de la urne, premierul a declarat că a ales pentru o Românie care să se dezvolte şi a subliniat că nu are emoţii în privinţa victoriei candidatului pe care îl susţine, ci doar în privinţa scorului.

„Am votat pentru o Românie care să se dezvolte, o Românie în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, în care legea e lege pentru toţi, o Românie care să fie casa fiecărui român, atât de primitoare încât să-i facă pe cei din diaspora să se întoarcă acasă. (…) Atunci când sunt alegeri, românii au posiblitatea de a decide în ce direcţie se îndreaptă ţara”, a declarat premierul Orban, la ieşirea de la urne.

Întrebat dacă are emoţii pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Ludovic Orban a spus că oamenii îşi exercită voinţa, deci „întotdeauna sunt emoţii”.

„Nu am emoţii în privinţa victoriei candidatului pe care-l sprijin, ci doar în privinţa scorului şi sper să fie un scor cât mai categoric”, a spus premierul.

În privinţa prezenţei la urne din diaspora, Orban s-a arătat mulţumit, deoarece numărul mare de votanţi arată că românii din diaspora sunt interesaţi de soarta ţării.

„Spectaculos. Îi felicit, mă bucur enorm că există o prezenţă atât de mare la vot şi îmi dă speranţe, pentru că exprimarea dreptului de vot de către românii care sunt în diaspora, care şi-au căutat norocul în altă parte, îmi arată un interes major pentru soarta ţării şi îmi arată că există o dorinţă mare de întoarcere în România din partea multor români care sunt în diaspora”, a spus premierul.