ACTUALITATE

Premierul Orban: Prefecții vor fi înlocuiți cu persoane competente. Vor fi concursuri corecte

Guvernul Orban are pe agenda ședinței de joi, care începe la ora 17.00, un subiect numit „eliberari/numiri de prefecti și/sau subprefecți”. Premierul a anunțat înainte de turul doi că toți prefecții și subprefecții PSD vor fi dați afară dupa prezidențiale.

„Acum i-am lasat pe prefecti sa organizeze alegerile, ca daca ne apucam sa schimbam prefectii, imediat ne-ar fi acuzat (…). Ii batem cu prefectii lor si ii batem de le suna apa in cap cu prefectii lor”, a spus Orban cu cateva zile inainte de turul doi.

„Pe de alta parte, prefectul e reprezentantul guvernului in fiecare judet, nu putem accepta sa lucram cu cei pe care i-a pus Dancila sau mai stiu eu ce pesedist (…). Ei, daca ar fi avut demnitate, ar fi venit si si-ar fi scris demisia, pentru ca asa procedeaza normal un om care intelege ca el este pe sens invers, ca nu poate sa reprezinte guvernul PNL si al opozitiei in judet. (…) Inca mai au timp sa-si scrie demisiile dupa alegeri, daca nu si le scriu, cu siguranta vom inlocui toti prefectii si toti subprefectii, nu exista niciun fel de dubiu in privinta asta”, a adaugat premierul.

El a anuntat ca vor avea loc schimbari si la conducerile institutiilor din judete, dar a subliniat ca toate functiile trebuie sa fie ocupate de oameni competenti, in mod transparent.

„In privinta celorlalte institutii care functioneaza la nivel judetean, v-o spun foarte clar, ‘depesedizarea’ e necesara, dar pe de alta parte, inlocuirea lor nu trebuie sa se faca pe alte criterii decat de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a pozitiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care sa permita ca in functiile de conducere sa ajunga cei mai buni oameni”, a precizat Ludovic Orban.