DIN TRANSILVANIA

Premierul Ungariei investește într-un nou mare proiect sportiv în România

Ungaria continuă să investească în fotbalul românesc, iar guvernul maghiar sponsorizează o academie de fotbal care va fi gata în luna decembrie 2021 în Satu Mare.

Lucrările la noua academie de fotbal din Satu Mare au demarat, iar finalizarea proiectului este estimată pentru sfârșitul acestui an. Guvernul maghiar are de gând să continue investițiile din România. Mai exact, executivul condus de Viktor Orban a alocat 220 de milioane de forinți, iar investiția totală se ridică la aproximativ 800.000 de euro. Maghiarii au primit autorizație pentru o suprafață de 8 hectare.
Ungaria continuă să fie un exemplu pentru susținerea sportului în Europa. Chiar dacă termenul de finalizare al proiectului era inițial programat pe durata a 22 de luni de la startul lucrărilor, se pare că academia de fotbal va fi gata mai devreme, la finalul acestui an, în luna decembrie. Ungurii au întocmit un întreg plan referitor la formarea a cât mai mulți juniori, iar potrivit Pro Sport, academia de fotbal a maghiarilor ar trebui să aibă în primul sezon de activitate nu mai puțin de 150 de copii înscriși.