ACTUALITATE

Președinția română a UE, o perioadă de importanță majoră pentru perspectiva proiectului european

Perioada în care România va exercita Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (CUE) va fi una de o complexitate aparte, însă una ,,de o importanţă majoră” pentru perspectivele proiectului european, a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în străinătate.

,,Mă refer aici la discuţiile privind viitorul UE, finalizarea procesului de retragere a Marii Britanii, negocierile privind viitorul cadru financiar multianual, dezvoltarea dimensiunii sociale a UE sau discuţiile privind consolidarea securităţii interne şi externe a uniunii”, a precizat Dăncilă.

În context, şeful Executivului le-a cerut ambasadorilor români o implicare pe măsura responsabilităţilor care revin României la nivel european.

,,În pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la CUE, aşteptăm de la ambasadorii noştri o implicare pe măsura responsabilităţilor care revin României la nivel european. În următoarea perioadă, rolul ambasadelor va trebui să fie cum este şi firesc, unul şi mai activ, iar în contextul exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE, va trebui valorificat şi utilizat ca un vehicul important în potenţarea relaţiilor noastre bilaterale, inclusiv prin promovarea sporită a oportunităţilor de investiţii în ţara noastră”, a precizat Dăncilă.