ACTUALITATE, POLITICĂ

Preşedintele a fost eliminat din procedura pentru referendumul constituţional

Distribuire articol:

Şeful statului a fost eliminat din procedura de organizare a unui referendum pentru modificarea Constituţiei, după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul PSD de modificare a Legii referendumului.

Reprezentanţii puterii spun că proiectul răspunde aşteptării celor care doresc redefinirea familiei, în timp ce USR anunţă că îl va ataca, din nou, la Curtea Constituţională.

Deputaţii au păstrat forma adoptată în Senat, respingând cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât şeful statului este eliminat din procedura organizării unui referendum de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă că nu noua procedură va fi aplicată în cazul tuturor iniţiativelor de revizuire a Legii fundamentale, prin intermediul referendumului.

Dan Barna: ,,Este de fapt unul din mecanismele pe care de un an şi jumătate PSD le serveşte României, acela de a slăbi toate celelalte instituţii, în speranţa că prin guvern şi prin parlament se va putea merge spre modelul pe care Liviu Dragnea îl visează, modelul din Polonia şi din Ungaria acestor zile.”

Coaliţia pentru Familie a strâns aproximativ trei milioane de semnături pentru redefinirea familiei şi pentru o propunere de revizuire a Constituţiei. Iniţiativa este în circuit legislativ şi prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.


Distribuire articol: