DIN TRANSILVANIA

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: Împlinirea păcii se face prin națiuni

Președintele Academiei Române, profesorul universitar, Ioan-Aurel Pop, a fost invitatul Ligii studenților din Cluj și Edictum Dei. Ioan-Aurel Pop a vorbit în cadrul Conferinței “Marea Unire și sufletele românilor”, care s-a desfășurat la sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Profesorul clujean a întărit ideea că Europa este a națiunilor și conservarea valorilor de către fiecare națiune e cheia pentru un viitor european.

“Nimeni nu cedează nici astăzi în privința statelor pe care le reprezintă fiecare. Națiunile își doresc să ducă mai departe valorile proprii.

Să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înșiși nu exclude că fiecare să ne păstrăm identitatea și sa-i respectăm pe ceilalți.

Europa trebuie să fie ca o coagulare a energiilor de grup. Ca să trăim în omenie trebuie să ne respectăm.

Ar fi plictisitor să vorbim toți limba engleză. Cum o să traducem “pe-un picior de plai pe-o gură de rai”? Hai să rămânem în identitatea noastră și să respectăm ce e a celorlalți.

Credința e în sufletul fiecăruia.

Credința, familia sănătatea, sunt lucruri de cel mai mare preț. Toate ne-au dus mai departe în această lume. Credința ne coagulează pe toți și ca români și ca oameni în general”, a menționat profesorul Pop.