Președintele CJ BN, Radu Moldovan: Avem un județ cu un potențial extraordinar

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a participat la conferința ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”, organizată de Extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a menționat că județul are pregătit un master plan pe turism fiind convins că vor fi rezultate bune pe acest domeniu.

„Într-un județ cu un potențial turistic extraordinar, marcăm 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 de învățământ universitar geografic, ca dovadă a pașilor pe care-i facem pentru promovarea celui mai frumos loc, Bistrița-Năsăud.

Am salutat inițiativa Extensiei Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a organizat conferința națională ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”, deoarece doar prin colaborarea noastră, administrație și mediu educațional, vom putea să avem rezultate bune în turism”, a menționat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Trebuie subliniat faptul că astăzi rezultatele turismului bistrițean e printre cele mai slabe din țară. Prin comparație, în județul Suceava se cazează de cinci ori mai mulți turiști decât în Bistrița-Năsăud. La fel se întâmplă în celălalt județ vecin, Maramureș.

Promovarea pe care o fac instituțiile din Bistrița-Năsăud pentru a atrage turism s-a dovedit a fi lipsită de inspirație, iar banii cheltuiți an de an de angajații din sistemul public din județ pe acest domeniu și acțiunile lor n-au dat rezultate.

Lipsa unei strategii clare se simte și la nivelul municipiului Bistrița, care este mult în urma unor orașe din Transilvania mai mici, ca Sighișoara sau Alba-Iulia.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

1 Comment

  1. Centrele de informare pentru turisti mereu inchise. Obiective turistice inchise simbata si duminica. Hoteluri cu standarde dubioase. Infrastructura lipsa sau precara. Natura distrusa cu constructii antinaturale. Deseuri pana in virful muntelor. Investitii in turism batjocurite de localnici. Lipsa de respect fata de historie. Agricultura si industria poluanta. La fiecare din cele mentionate am si exemple. Dar sint conoscute. „Merge si asa…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.