DIN TRANSILVANIA

Președintele CJ BN, Radu Moldovan: Avem un județ cu un potențial extraordinar

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a participat la conferința ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”, organizată de Extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a menționat că județul are pregătit un master plan pe turism fiind convins că vor fi rezultate bune pe acest domeniu.

“Într-un județ cu un potențial turistic extraordinar, marcăm 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 de învățământ universitar geografic, ca dovadă a pașilor pe care-i facem pentru promovarea celui mai frumos loc, Bistrița-Năsăud.

Am salutat inițiativa Extensiei Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a organizat conferința națională ”Resursele turistice, agrementul și turismul sportiv, factori de progres comunitar”, deoarece doar prin colaborarea noastră, administrație și mediu educațional, vom putea să avem rezultate bune în turism”, a menționat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Trebuie subliniat faptul că astăzi rezultatele turismului bistrițean e printre cele mai slabe din țară. Prin comparație, în județul Suceava se cazează de cinci ori mai mulți turiști decât în Bistrița-Năsăud. La fel se întâmplă în celălalt județ vecin, Maramureș.

Promovarea pe care o fac instituțiile din Bistrița-Năsăud pentru a atrage turism s-a dovedit a fi lipsită de inspirație, iar banii cheltuiți an de an de angajații din sistemul public din județ pe acest domeniu și acțiunile lor n-au dat rezultate.

Lipsa unei strategii clare se simte și la nivelul municipiului Bistrița, care este mult în urma unor orașe din Transilvania mai mici, ca Sighișoara sau Alba-Iulia.