Vineri, 11 august, cod portocaliu de caniculă în 6 județe din vest și sud-vest

Codul portocaliu de căldură extremă va fi valabil și mâine, 11 august, în șase județe din zona de vest și sud-vest a țării, în timp ce avertizarea Cod galben de caniculă a fost extinsă și pentru județe din sudul Moldovei și Muntenia, inclusiv municipiul București, informează Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vineri, 11 august, căldura se va extinde în cea mai mare parte a țării. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23 — 25 de grade.

Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic vizează județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, unde vor fi temperaturi maxime de 37 — 38 de grade și, izolat, 39 de grade.

Pe parcursul zilei de vineri, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de căldură în 24 de județe din Maramureș, nordul Crișanei, mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, din Muntenia (inclusiv municipiul București) și din sudul Moldovei. În aceste zone, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade.

ANM menționează că, în după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 august), vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.