Uncategorized

Președintele Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că “până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul”.

“Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (…) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (…) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună”, a precizat președintele Iohannis astăzi în localitatea Criț, unde se organizează Săptămâna Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Într-un recent interviu, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că ei, comunitatea maghiară nu au ce sărbători anul viitor.

foto. dc news