POLITICĂ

Președintele Iohannis la CN al PNL: ,,Am ajuns să avem un guvern irațional.Nu-i interesează imaginea României”

Președintele Klaus Iohannis este prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal. În urmă cu câteva zile, președintele a avut o întâlnire cu mai mulți lideri ai PNL . Președintele și liberalii vor să aibă o agendă și o strategie comună pentru alegerile de anul viitor.

Mesajul președintelui:

„Mulțumesc pentru primirea deosebit călduroasă. După 4 ani, îmi face plăcere să vă revăd. Este o adunare politică și sper ca astăzi să luați decizii bune. Am venit la invitația președintelui PNL, să vă spun câteva cuvinte. Vreau să vă fac o radiografie a societății. Situația actuală este proastă. Aș vrea să fie altfel. PSD a promis multe lucruri, au promis că va face economia să meargă, că vor crește veniturile, dar ghinion, nu s-a întâmplat așa. Au făcut alte lucruri. Au început să demonteze justiția românească. Au urmat nenumărate faze și încearcă și acum să aducă justiția sub papucul lor. Și-au dat seama că lumea așteaptă altceva și au pus din nou la cale o păcăleală, prin așa-zisa creșterilor salariale (,,,)

Lupta anticoruție va continua. Aveam o abordare europeană, pro atlantică. Cum a revenit pesimismul? Cum se face că oamenii și-au pierdut încrederea? Explicația este simplă. Dragnea și câțiva acoliți au pus mână pe putere și de atunci încearcă să controleze tot, inclusiv justiția. Imaginea României nu-i mai preocupă. Așa ceva n-a mai avut în România. Au început acțiuni de neimaginat. Perosane care îndrăznesc să aibă altă opinie, sunt luați de poliție, ca-n anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns, să dăm cu piciorul la ceea ce au construit generații de români? Eu vă spun că nu. Există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. PNL este un partid puternic. Nu sunteți singuri. Nu putem sta cu mâinile în sân. Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. A fost desemnat un premier interimar. Eu știam că este atributul meu.

PNL trebuie să fie un partid puternic. Fiți hotărâți. Construiți-vă un program politic serios și mergeți și spuneți oamenilor că aveți soluții pentru economia românească. Că știți cum se face adevărata reformă administrativă. Că pentru voi contează tineri, că pentru voi contează românii din diasporă. Spuneți-le că pentru voi contează justiția. Să luptați pentru o justiție dreaptă. Spuneți oamenilor că știți cum trebuie guvernată țara. Megeți între oameni, nu așteptați o campanie electorală. Oamenii sunt afară, vă așteaptă. Explicați oamenilor cum veți transorma această guvernare irațională în normalitate. Avem nevoie de un guvern al raționalității naționale. Explicați oamenilor că aveți soluții la guvernarea toxică. Explicați oamenilor că aveți soluții.

Mă lupt pentru o Românie puternică, europeană, prosperă. Mă lupt cu abuzurile PSD și mă lupt cu abuzurile PSD-ului.

A mai rămas un singur lucru de lămurit. Mă implic pentru a construi o Românie puternică, europeană, prosperă? Sunteți alături de mine în această luptă? “, a încheiat președintele