Președintele Klaus Iohannis, a avut o întrevede cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, în cadrul Adunării Generale a ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 26 septembrie a.c., o întrevedere cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, domnul Filippo Grandi, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Președintele României a exprimat apreciere față de eforturile Înaltului Comisar de mobilizare a comunității internaționale în vederea identificării de soluții durabile la problemele întâmpinate de refugiați, aflate la un nivel fără precedent în actualul context internațional, precum și pentru cooperarea excelentă pe care Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) o are cu țara noastră.

În ceea ce privește angajamentul României pentru asigurarea protecției refugiaților și promovarea agendei umanitare, în calitate de stat donator emergent, Președintele Klaus Iohannis a arătat că, în cei 10 ani de activitate, Centrul de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara a oferit asistență pentru peste 2.400 de refugiați.

Înaltul Comisar pentru Refugiați, domnul Filippo Grandi, și-a exprimat gratitudinea și a mulțumit în mod deosebit pentru cooperarea exemplară cu țara noastră legată de Centrul de la Timișoara, primul de acest fel din lume și care se bucură de vizibilitate la nivel global, precum și pentru susținerea acordată de România Compactului Global privind Refugiații, document-cadru negociat sub auspiciile ONU, cu scopul de a consolida răspunsul internațional la fluxurile masive de refugiați și de a identifica soluții pentru situațiile în care aceștia se regăsesc.

Cei doi înalți oficiali au făcut un schimb de opinii asupra dosarului migrației la nivelul Uniunii Europene. În acest context, Președintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiați că România va promova o abordare deschisă în domeniul migrației, orientată spre identificarea de soluții consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deținerii Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul său, Înaltul Comisar pentru Refugiați a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru Președinția română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migrației.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.