POLITICĂ

Preşedintele Klaus Iohannis: „Actuala conducere a PSD şi a Guvernului este “profund nocivă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că actuala conducere a PSD şi a Guvernului este ,,profund nocivă” şi a făcut apel la social-democraţi să ia în serios protestele din aceste zile.

,,Oamenii se vor revolta şi în continuare dacă sunt ignoraţi. PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile şi să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni şi nu împotriva lor”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a criticat principalul partid de guvernământ, PSD, spunând că ,,explicaţiile ministrului de interne şi ale jandarmeriei nu sunt satisfăcătoare şi nu au convins”.

,,Apare o componentă represivă care ridică un semn de întrebare privind intenţiile guvernului în ce-i priveşte pe români”, a spus el.

Anterior, PSD a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis este principalul responsabil pentru starea actuală a societăţii româneşti.

PSD îl acuză că în loc să fie preşedintele care uneşte, el ,,a ales să devină cel care dezbină”, prin faptul că a încurajat protestele de stradă anti-PSD şi antiguvernamentale, pe care PSD le-a numit anarhice.

Social democraţii au mai afirmat că evenimentele de la protestul din 10 august sunt similare celor care au precedat demisia premierului Ponta şi instalarea cabinetului Cioloş şi au facut apel la preşedintele Klaus Iohannis să dea dovadă de responsabilitate, să se comporte şi să acţioneze “ca preşedinte al tuturor românilor”.