POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis de Ziua Marinei: ,,Dragi marinari, această sărbătoare este în primul rând dedicată vouă. Reprezentați ca ambasadori România”

Președintele Klaus Iohannis se află la Constanța pentru a sărbători Ziua Marinei. Peste 10 000 de oameni se află la festivitățile organizate la malul mării.

Mesajul președintelui: ,,Bună ziua tuturor. Vă mărturisesc că ziua de azi are o încărcătură specială. E o reîntâlnire a tuturor, una simbolică.  Construim o Românie mai bună. Acesta e spiritul Centenarului.

Forțelor Navale Române îi revine asigurarea spațiului zonei Mării Negre.

Evoluțiile din această regiune s-a aflat pe agenda Summitului NATO. Este un succes al României. Atenția acordată Mării Negre reconfirmă importanta noastră în această zonă.

Deciziile NATO contribuie la securitatea întregii zone. Toate acestea vor duce la întărirea clanului estic.

Asistăm la peisaj geostrategic nou. România rămâne un furnizor regional de securitate. Trebuie să fim înțelepți și să ne folosim de această oportunitate.

Dragi marinari. Această sărbătoare este în primul rând dedicată vouă. Reprezentați ca ambasadori România. Vă felicit!

Sfânta Maria, ocrotitoarea marinei să aibă grijă de voi oriunde v-ați afla”.

Live: Ceremonial militar dedicat Zilei Forțelor Navale. La mulți ani, marinari! ⚓În acordurile Imnului Național, se va ridica Drapelul Național la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, iar la bordul navelor militare vor fi ridicate Pavilionul, Geacul și Marele Pavoaz. Concomitent, vor fi trase 21 salve de tun, tradiție care este păstrată încă din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile la bordul navelor militare.Mesajul de bun-venit va fi adresat de către viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, urmând ca Drapelul de Luptă al structurii centrale de conducere a Marinei Militare Române să fie decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă” cu însemn de pace, în grad de „Ofițer”.#mapn #ArmataRomâniei #ziuaforțelornavale

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Marţi, 14 august 2018