ACTUALITATE, POLITICĂ

Preşedintele Klaus Iohannis: Suntem în valul doi. Contestarea măsurilor întreţine o stare de neîncredere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seara, că România se află în valul doi al epidemiei de Covid şi spune că a cerut Guvernului să găsească soluţii pentru creşetrea capacităţii secţiilor ATI.

„Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem o creștere îngrijorătoare la nivelul tuturor indicatorilor relevanți ai epidemiei de COVID-19 în România. Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală și în multe județe, fapt care se reflectă în numărul foarte mare de infectări zilnice și în gradul de ocupare a paturilor la terapie intensivă, care riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Dar cel mai dramatic este că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele tuturor cifrelor și statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă.

Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un aşa numit val doi al epidemiei, care se înregistrează şi în majoritatea ţărilor europene şi este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să comunicăm toate aspectele care să-i facă chiar şi pe cei mai reticenţi să conştientizeze gravitatea situaţiei”, a spus Klaus Iohannis în conferinţa de presă de marţi seara.