ACTUALITATE

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan: ,,Şi noi vă iubim, domnule primar Crețu!”

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, a lansat un nou atac la adresa primarului Ovidiu Crețu. Remarcile consilierului local vin în contextul participării primarului la încheierea Campionatului Regional de Minifotbal, organizat la Bistrița.

,,Huiduielile adresate domnului primar Ovidiu Crețu nu mă bucură. Cetațenii Bistriței, oameni cu bun-simț şi răbdători deopotrivă, au podul plin cu promisiuni şi li se scufundă casa. Bistrița. Orasul se scufundă de 10 ani iar noi, ceilalți, am tot sperat că Ovidiu Crețu va avea curajul să se uite în ochii noştri şi să spună că nu a mințit, că nu ne-a înșelat așteptările si că acceptă şi alte păreri. Huiduielile oamenilor prezenți la o festivitate de premiere a fotbalului pe teren sintetic au la bază comportamentul dictatorial al domnului primar. Pentru el n-a contat vreodată părerea consilierilor locali din opoziție, a societății civile, a presei. El, doar el, ştie ce este bine pentru Bistrița. Momentul penibil la care a fost supus primarul Crețu arată că lumea s-a săturat. Că indiferent cât fotbal sintetic avem, tot mai frumos era pe stadionul ,,Jean Padureanu”, stadion lăsat în paragină, deoarece domnul primar refuză orice variantă prin care acesta poate redeveni al oraşului.

Avem bani cu nemiluita pentru tot felul de spectacole pseudo-artistice, pentru o pasarelă demnă de un oraș stalinist, dar nu avem bani pentru un stadion, al cărui istorie este una din emblemele oraşului? Avem bani pentru toate prostiile administrative inventate de primar si nu avem bani pentru drumurile din oraş? Avem bani de aruncat pe refacerea pasajelor, renovate cu mulți,mulți bani, şi nu avem pentru parcări? Becleanul demarează un proiect pentru o parcare supraterană, iar la Bistrița reconfigurăm liniile trase pe asfalt acum câțiva ani? Avem bani pentru un Aqualand cu o capacitate mai mică decât un sat şi nu pentru bariere la trecerile de nivel cu calea ferată?

De ce a fost huiduit Ovidiu Crețu? Doar pentru că iubitorii sportului se simt izolați lângă un teren sintetic? Nu, domnule primar. Nu doar pentru că Bistrița nu se mai poate bucura de fotbal pe iarbă. Pentru tot. Inclusiv pentru că doriți deşertizarea Pieței Centrale. Dar mai ales pentru că ați devenit surd la orice propunere decentă venită din partea altcuiva. Pentru că vă considerați cel mai smart primar, iar pe consilierii din partidul dumneavoastră i-ați transformat in marionete. Pentru că oraşul este trist şi bolnav de nepricepere administrativă sau megalomanie. Nu mi-au plăcut huiduielile cetățenilor. A părut că sunt un răspuns la huiduielile din Piața Victoriei de la miting. Dar s-a umplut podul, domnule primar, iar societatea strigă. Este durerea cetațenilor exprimată ad-hoc. Nu mai rezistă. Nici cu hashtag. Nu mai vor. Ascultați-i. Inainte să vă scufundati si dumneavoastră cu oraşul. De ruşine că ați făcut ce-ati vrut. Pe bani publici. Pe banii si celor care v-au huiduit şi ai celorlalți.
Ați spus deseori că iubiți oraşul. Aşa îl iubiți? Atunci îmi permit să vă spun că şi noi vă iubim la fel de mult”.