ACTUALITATE, OPINII

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan: ,,Viitoarea administrație are mult de muncă”

La zece ani de la preluarea mandatului de primar, președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, îi transmite primarului și opiniei publice că în Bistrița sunt încă multe lucruri nerealizate și că lucrurile nu merg tocmai în direcția bună.

,,Sunt zece ani de când Ovidiu Crețu a preluat Primăria Bistrița. Nu e nimic de sărbătorit, nici de scris cărți negre despre acești ani, însă merită consemnate câteva lucruri și mai mult, sper ca măcar acum să se înțeleagă, că toți ne dorim un oraș în care ne place să trăim. Astăzi, multe orașe și-au rezolvat problemele de bază, și-au implementat proiecte durabile, care le-au adus dezvoltare și care sunt într-o continuă modernizare. Poate unii sunt convinși că lucrurile au mers bine, dar viitoarea administrație are mult de muncă. Bistrița are câteva urgențe de rezolvat și multe proiecte nu mai trebuie amânate.
• Nu avem o piață agroalimentară modernă, normală de altfe;
• 26 de puncte termice sunt focare de infecție. Din 2006 sunt în proprietatea Primăriei Bistrița. Din nefericire în unele au avut loc adevărate tragedii;
• Nu am reușit nici măcar construirea unei grădinițe. Locurile sunt puține;
• Malurile râului sunt neamenajate. Cel mai atractiv loc al orașului este nefolosit de foarte mult timp;
• Nu s-a făcut niciun km de piste de biciclete;
• Pe pârtia din Wonderland, realizată cu multe milioane de euro, s-a schiat 6 zile;
• Parcul industrial realizat cu multe milioane de euro este gol;
• Bazele sportive de tradiție, CFR, Mecanica, Gloria, Ario, sunt în paragină;

Multe străzi au rămas nemodernizate, iar multe zone ale orașului nu au apă curentă, inclusiv Slătinița. Urbanismul și bunul gust lipsesc, cablurile atârnă prin tot orașul, clădirile istorice sunt salvate doar de intervenția proprietarilor privați, nu avem o centură ocolitoare, iar multe zone noi de locuințe nu au energie electrică”.

Liderul consilierilor PNL din consiliul local a mai amintit că, deși municipiul Bistrița are mulți bani la buget, buna administrare lipsește cu desăvârșire.

,,În ultimii 8 ani, Primăria Bistrița a rămas cu multe milioane de euro în cont din cauza incapacității administrative, din cauza incompetenței și a lipsei de viziune. O bună programare a licitațiilor, un program multianual bine pus la punct, ar fi adus rezultate bune, iar astăzi, din banii obținuți s-ar fi putut face multe alte lucruri folositoare orașului.

Cred că e nevoie de un nou proiect pentru oraș, fiindcă Primăria Bistrița nu se lasă moștenire nimănui, iar noul proiect trebuie să înceapă de acum. Oamenii trebuie să știe și să cunoască ce vrei să faci. Cu cât mai repede cu atât mai bine”, a încheiat Hangan.