POLITICĂ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban despre candidatura la europarlamentare a lui Crin Antonescu

Ludovic Orban a declarat luni că lista cu candidaţii liberali pentru europarlamentare va fi stabilită până la mijlocul lunii februarie.

“Avem 49 de candidaturi depuse. Candidaturile sunt în curs de evaluare. Ne-am propus ca până în 1-15 februarie să stabilim componenţa listei”, a spus Orban la Digi 24. El a arătat că aceia care vor fi desemnaţi candidaţi vor fi ierarhizaţi pe listă în urma votului în Biroul Politic Naţional al partidului. “Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional”, a precizat preşedintele PNL.

“Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat pasiuni”, a comentat Orban la remarca moderatorului că o astfel de candidatură va crea reacţii în spaţiul public.

“In măsura în care Crin Antonescu va reprezenta strategia politică, moţiunea adoptată la Congres, poziţionarea noastră categorică anti-PSD, valorile dreptei liberale, în măsura în care el va fi pe aceasta linie politică, cu siguranţă poate fi un candidat bun. (…) Orice candidat trebuie să reprezinte valorile, principiile, obiectivele pe care le are atât PNL, cât şi familia politică din care face parte, şi anume, familia Partidului Popular European”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, pe 18 septembrie, că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare din 2019.