ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Președintele PNL, Ludovic Orban: ,,Solicitarea mea către ministrul justiției este aceeași: DEMISIA!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj foarte direct către ministrul justiției, în urma demersului pe care Partidul Național Liberal l-a făcut astăzi în Parlament. PNL l-a convocat pe ministrul Toader pentru a da câteva explicații în urma raportului GRECO.

,,DEGRINGOLADA ÎN COALIȚIE ( sau o scrisoare pierdută)

Luni, 23 aprilie, la solicitarea PNL, Comitetul liderilor din Senat a decis convocarea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei, la ora guvernului, pe data de 3 mai, pentru a prezenta modul in care ministerul intenționează să acționeze in urma raportului GRECO.
Astăzi, la reuniunea aceluiași Comitet al liderilor, la solicitarea liderului grupului PSD, Șerban Nicolae, care a fost sprijinit de liderul grupului ALDE și de liderul grupului UDMR, s- a decis amânarea pentru data de 9 mai a audierii lui Tudorel Toader. Liderul PNL a protestat față de această tergiversare, a solicitat menținerea datei inițiale de 3 mai și a votat împotriva propunerii PSD- ALDE- UDMR. În urma acestei decizii, președintele Senatului i-a trimis o scrisoare premierului Dăncilă în care anunța convocarea ministrului justiției la Ora guvernului la Senat în data de 9 mai.
La declarația de presă de astăzi am solicitat demisia ministrului justiției pentru o serie de motive, printre care și neprezentarea în fața Parlamentului.
Ce credeți că face ,,viteazul” ministru al justiției ? Postează pe facebook, în jurul orei 18.30, că mâine, 3 mai, va fi prezent la Senat, la convocarea PNL. Aici nu sunt posibile decât două variante. Ori Tudorel Toader a pierdut orice legătură cu liderii majorității din Senat, cu președintele Senatului ( sponsorul sau politic) și cu premierul Dăncilă, care nu au catadicsit să îl informeze că este convocat în 9 mai ( lucru puțin probabil ). Ori ministrul justiției, ca să nu apară în postura unui laș căruia îi este frică să se prezinte în fața Parlamentului, afectat fiind de declarația mea prin care i-am cerut demisia, dezinformează în mod intenționat opinia publică, deși el știe foarte bine că este convocat pentru data de 9 mai. Și într-un caz și în celălalt, solicitarea mea către ministrul justiției este aceeași: DEMISIA!”, a precizat liderul PNL.