ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Președintele – USR a abandonat guvernarea și s-a discreditat în fața românilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat că USR a abandonat guvernarea,

 

guvernul căzând victimă unor orgolii politicianiste:

 

„Probabil majoritatea, dragi români, ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură și guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate pur și simplu că au voturi suficiente ca să dărâme guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după și evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România și pentru români.

 

USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine. Nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din aceasta criză în care am intrat”.

 

„USR a fost în guvern, a abandonat guvernarea, a votat împreună cu PSD și cu AUR pentru căderea guvernului din care a făcut parte. Aceștia sunt niște pași politici cu mare greutate și nu știu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să își dărâme guvernul”, președintele accentuând că “prin decizia de a semna şi a depune o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, a propriului electorat.”.