USR bani europeni ANCOM educaţie risipă
ACTUALITATE, POLITICĂ

Președintele USR Dan Barna a depus un proiect de lege pentru sprijinirea persoanelor care lucrează în serviciile de îngrijire pentru vârstnici

Aproximativ 36.000 vârstnici sunt în prezent îngrijiți în centre rezidențiale sau beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, administrate de sistemul public și cel privat, reprezentat în special de organizații neguvernamentale.

Persoanele care îi îngrijesc pe vârstnici respectă aceleași condiții de muncă precum cadrele medicale din spitale, iar angajații din centre au fost obligați prin ordonanțele militare inclusiv să se izoleze la locul de muncă și să își lase copiii în grija rudelor în această perioadă. Aceste persoane trebuie să beneficieze de sprijin. Nu numai cu compasiune și respect, dar și cu decizii clare care să dea acestor oameni siguranța că nu sunt uitați.

„Ținând seama de experiența altor țări în care s-au produs tragedii imposibil de reparat și ținând seama de semnalele de alarmă pe care le-am primit de la societatea civilă, am decis să pun pe agenda Parlamentului un proiect de lege care urmărește să securizeze angajații care se ocupă direct de îngrijirea vârstnicilor. Acestor oameni trebuie să li se recunoască rolul esențial pe care îl au în aceste zile. Unul similar cu acela al personalului medical”, a declarat Dan Barna, președinte USR și deputat.